Info februari 2023

Söndag 19 februari

Efter en underbar helg med sol och lite vårkänsla, ser det ut att återigen bli en del snö och köldgrader. Den här tiden på året är det inte helt lätt att veta när det behöver sandas, då det kan se så olika ut beroende på var vi bor utefter vägen. När det det blir kallt och fryser till på blöta vägbanor är väglaget ofta sämst för er som bor nära sjön. Vi är från styrelsen därför tacksamma om ni hör av er så snart ni märker att det behöver sandas, så ser vi till att det görs så fort som möjligt. Ring i så fall i första hand till Rudi Ogeheim som är vägansvarig, hans nummer är 076 2357684 och i andra hand till föreningens ordförande Johanna Säfström som har nummer 070 8184579.

Nu är det en hel del tunga transporter utefter vägen, vilken har inneburit att backen vid Frederiksberg har blivit illa åtgången. Under morgondagen kommer det att lagas provisoriskt för att efter tjällossningen åtgärdas så att vägen blir i bästa skick. Vi uppmanar alla, och särskilt er med tyngre fordon, att iaktta försiktighet så att inte vägen ytterligare försämras.

Styrelsen har inspekterat alla vägar tillsammans med en entreprenör, för att kunna ta ställning till vilka åtgärder som behöver vidtas under våren. Några åtgärder är redan beslutade, det gäller bl a grusning av Davidsnäsvägen. Vi återkommer med mer information om vad som i övrigt kommer att göras.